Què és el GCAO?

Què és un grup de consum?

Un grup de consum és un col·lectiu de gent d’un mateix territori que s’agrupa amb l’objectiu de dur a terme un consum alternatiu, ecològic, solidari amb el món rural i que estableixi relacions directes entre el consumidor i el productor a partir de circuits curts de comercialització.

Per què és bo participar activament en un grup de consum?

Perquè eliminem intermediaris que eleven el preu dels aliments de forma innecessària. D’aquesta forma, l’agricultor/a rep un preu just, i els/les consumidors/es paguem un preu just.

Perquè tenim la possibilitat de conèixer directament als/les agricultors/es: la forma en què treballen, les problemàtiques que els afecten, les diferents possibilitats de col·laboració entre producció i consum… Perquè coneixem a altra gent del nostre barri o poble, enfortint llaços entre veïns/es i gaudint de realitzar activitats saludables en companyia.

Perquè aconseguim mantenir formes de vida dignes i sostenibles: mantenim un mitjà rural viu i sostenible, prop de nuclis de major grandària, i contribuïm així a mantenir la Naturalesa i a l’equilibri territorial. Perquè consumim aliments locals, conreats en les rodalies del nostre lloc de residència. Perquè consumim aliments de temporada, la qual cosa ens assegura que els aliments són frescos i estan collits madurs. Això afavoreix que els aliments siguin més saludables i saborosos.

Agroecologia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *